Csilis bab bográcsban

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma
  • zsír
  • 1 kg darált marhahús
  • 2 dl vörösbor vagy víz
  • fél kiló fagyasztott kukorica
  • fél kiló konzerv vörösbab
  • 1 liter passata (paradicsom lé)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 csili paprika
  • bors
  • örölt kömény
  • szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

A zsírt olvasszuk fel a bográcsban, majd dobjuk rá az apróra vágott vöröshagymát. Pirítsuk meg.

Adjuk hozzá a húst és sűrűn kevergetve süssük “fehéredésig” (a marha soha nem lesz fehér….szóval addig, amíg már nem nyers hús színe van).

Öntsük rá a passatát és a vörösbort, fűszerezzük. Tegyük bele a nagyon apróra vágott csilit is, magjával együtt.

Néha megkevergetve rotyogtatjuk egy fél órát.

Ekkor hozzáadjuk a kukoricát, a babot és a kockákra vágott paprikát is. További nagyjából fél óra múlva készen is van