Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Chilis bab recept

Chilis bab
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg darált sertéshús
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 zöld paprika
    • 1 kisebb chilipaprika (vagy szárított chili)
    • 2 dl sűrített paradicsom
    • 5 dl víz
    • 2 doboz babkonzerv (vörös vagy fehérbab)
    • 1/2 doboz konzerv kukorica
    • só (ízlés szerint)
    • őrölt fekete bors (ízlés szerint)
    • 1 kk oregánó
    • 1 kk római kömény
    • csipetnyi őrölt fahéj (el is hagyható)
    • 1/2 tk pirospaprika
    • 2 ek étolaj

    Elkészítése:

    A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A paprikát és a chilit vékonyan szeleteljük fel. A sűrített paradicsomhoz keverjük hozzá a vizet.

    Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát és a római köményt, pár pillanat múlva pedig a vékonyra szeletelt paprikát és a chilit (a chilit ízlés szerint adjunk hozzá, nehogy túl csípős legyen).

    Ezután szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a darált húst és addig pároljuk, míg a hús kifehéredik.

    Ekkor öntsük fel a paradicsomlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, majd kisebb lángon főzzük kb egy órán át (közben többször keverjük meg és ha szükséges, ízesítsünk utána).

    Ezután adjuk hozzá a lecsepegtetett babot, keverjük alaposan össze, majd főzzük még kb 10 percig.

    Végül adjuk hozzá a kukoricát, melegítsük forráspontig, majd fedjük le az edényt, zárjuk el a gázt és tálalásig tartsuk melegen (a kukoricát ízlés szerint ki is hagyhatjuk belőle).

    Tipp:

    Tálaláskor ízlés szerint friss kenyérrel, péksüteménnyel kínáljuk. Én frissen sütött kiflit kínáltam mellé.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá