Borjúhús kelet ízeivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g borjúnyak
- 1 félérett mangó
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál sáfrány
- 3 evőkanál olaj
- só, bors, kevés chili paprika
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.
Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.
Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.
Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.
Tipp:
Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »