Borjúhús kelet ízeivel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 g borjúnyak
- 1 félérett mangó
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál sáfrány
- 3 evőkanál olaj
- só, bors, kevés chili paprika
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.
Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.
Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.
Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.
Tipp:
Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

50 év szabadságvágy – Mandoki Soulmates megakoncert (x)
31 évvel ezelőtt Leslie Mandoki Tovább olvasom »

Mit főzzek ma? – 2025.07.25. péntek
A mai menü frissítő, kiadós és édesen zárul! Tökéletes választás a meleg ny
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.24. csütörtök
A mai napra egy tartalmas, mégis könnyed menüsort állítottunk össze, ami a
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.23. Szerda
A mai menü egyszerre frissítő, laktató és villámgyorsan elkészíthető! Ideál
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.22. kedd
Ma egy igazán ínycsiklandó és harmonikus menüsorral készültünk neked, ahol
Tovább olvasom »
Hűsítő nyári csodák: 12 isteni házi fagyi receptje!
Hűsítő élvezetek házilag! Akár krémes, akár gyümölcsös fagyit keresel, ebbe
Tovább olvasom »