Borjúhús kelet ízeivel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 g borjúnyak
- 1 félérett mangó
- 1 közepes fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 evőkanál sáfrány
- 3 evőkanál olaj
- só, bors, kevés chili paprika
Elkészítése:
Kockákra vágjuk a hagymát, a húst és a mangót, a fokhagymát apróra vágjuk vagy zúzzuk.
A felforrósított olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a húst és fehéredésig sütjük állandó kevergetés mellett. Beletesszük a fokhagymát és pár pillanatig együtt pirítjuk.
Felöntjük 1 pohár vízzel és lassú tüzön, fedő alatt megpároljuk. Fűszerezzük sóval, borssal és időnként megkavarjuk. Ha szükséges, adunk egy kis vizet még hozzá.
Az utolsó 10 percben beletesszük a mangót és a chilit, a sáfrányt és készre főzzük.
Melegen tálaljuk kuszkusz vagy tarhonya körítéssel.
Tipp:
Egy kevés curryvel és korianderrel fokozhatjuk a keleties ízt. Fehér félszárazbor illik hozzá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









