Borjú tomahawk recept
Hozzávalók:
- 2 db borjú tomahawk steakhús (kb 50 dkg/db)
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A húst (élelmiszeripari) kötöző madzaggal megformázzuk azért, hogy sütés közben szépen megtartsa a formáját. A steakeket sütés előtt 1-2 órával szobahőmérsékleten tartjuk. Közvetlen sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőt teljesen felforrósítunk és ha már tűzforró, akkor hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat és olajat és elkezdjük a hús sütést. A hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük mind a két oldalát a húsnak.
A forró serpenyőből egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húsokat, majd 10-12 percre a sütőbe rakjuk. Vegyük ki a sütőből a húst és lefedve pihentessük 10 percig.
Ízlés szerint tálaljuk az elkészült steaket bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









