Borjú tomahawk recept

Hozzávalók:
- 2 db borjú tomahawk steakhús (kb 50 dkg/db)
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A húst (élelmiszeripari) kötöző madzaggal megformázzuk azért, hogy sütés közben szépen megtartsa a formáját. A steakeket sütés előtt 1-2 órával szobahőmérsékleten tartjuk. Közvetlen sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőt teljesen felforrósítunk és ha már tűzforró, akkor hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat és olajat és elkezdjük a hús sütést. A hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük mind a két oldalát a húsnak.
A forró serpenyőből egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húsokat, majd 10-12 percre a sütőbe rakjuk. Vegyük ki a sütőből a húst és lefedve pihentessük 10 percig.
Ízlés szerint tálaljuk az elkészült steaket bármilyen körettel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »