Hozzávalók:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.
A húst (élelmiszeripari) kötöző madzaggal megformázzuk azért, hogy sütés közben szépen megtartsa a formáját. A steakeket sütés előtt 1-2 órával szobahőmérsékleten tartjuk. Közvetlen sütés előtt sózzuk, borsozzuk.
Egy serpenyőt teljesen felforrósítunk és ha már tűzforró, akkor hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat és olajat és elkezdjük a hús sütést. A hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük mind a két oldalát a húsnak.
A forró serpenyőből egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húsokat, majd 10-12 percre a sütőbe rakjuk. Vegyük ki a sütőből a húst és lefedve pihentessük 10 percig.
Ízlés szerint tálaljuk az elkészült steaket bármilyen körettel.