Borjú tomahawk

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók:

  • 2 db borjú tomahawk steakhús (kb 50 dkg/db)
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 200 C°-ra.

A húst (élelmiszeripari) kötöző madzaggal megformázzuk azért, hogy sütés közben szépen megtartsa a formáját. A steakeket sütés előtt 1-2 órával szobahőmérsékleten tartjuk. Közvetlen sütés előtt sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőt teljesen felforrósítunk és ha már tűzforró, akkor hozzáadjuk az 1 evőkanál vajat és olajat és elkezdjük a hús sütést. A hús vastagságától függően 4-6 percig sütjük mind a két oldalát a húsnak.

A forró serpenyőből egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a húsokat, majd 10-12 percre a sütőbe rakjuk. Vegyük ki a sütőből a húst és lefedve pihentessük 10 percig.

Ízlés szerint tálaljuk az elkészült steaket bármilyen körettel.