Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves recept

Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 kisebb fej vöröshagyma
    • 1 tk piros porpaprika
    • 2 ek étolaj
    • 40 dkg csirkemell filé
    • 2 szál sárgarépa
    • 5 dkg szárított vargánya gomba
    • 15 dkg mirelit borsó
    • 1 szál fehérrépa
    • 1 ek szárított tárkony
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 citrom
    • 1/2 liter húsleves alaplé
    • 1/2 liter főzőtejszín

    A tálaláshoz:

    • sajtos, pirított kenyér

    Elkészítése:

    A húst kis darabokra szeljük. A zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben. Többször átmossuk.

    A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon átfuttatjuk, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.

    Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket,a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük 20 perc alatt.

    Főzőtejszínnel besűrítjük, a citrom karikákat kidobjuk a levesből és tálaljuk.

    Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.

    A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá