Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves recept
Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 tk piros porpaprika
- 2 ek étolaj
- 40 dkg csirkemell filé
- 2 szál sárgarépa
- 5 dkg szárított vargánya gomba
- 15 dkg mirelit borsó
- 1 szál fehérrépa
- 1 ek szárított tárkony
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 citrom
- 1/2 liter húsleves alaplé
- 1/2 liter főzőtejszín
A tálaláshoz:
- sajtos, pirított kenyér
Elkészítése:
A húst kis darabokra szeljük. A zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben. Többször átmossuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon átfuttatjuk, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket,a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük 20 perc alatt.
Főzőtejszínnel besűrítjük, a citrom karikákat kidobjuk a levesből és tálaljuk.
Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.
A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!