Zöldséges, tárkonyos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 tk piros porpaprika
  • 2 ek étolaj
  • 40 dkg csirkemell filé
  • 2 szál sárgarépa
  • 5 dkg szárított vargánya gomba
  • 15 dkg mirelit borsó
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 ek szárított tárkony
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 citrom
  • 1/2 liter húsleves alaplé
  • 1/2 liter főzőtejszín

A tálaláshoz:

  • sajtos, pirított kenyér

Elkészítése:

A húst kis darabokra szeljük. A zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben. Többször átmossuk.

A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon átfuttatjuk, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.

Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket,a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük 20 perc alatt.

Főzőtejszínnel besűrítjük, a citrom karikákat kidobjuk a levesből és tálaljuk.

Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.

A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!