Hozzávalók:
A tálaláshoz:
Elkészítése:
A húst kis darabokra szeljük. A zöldségeket a reszelő nagyobb lyukú felén lereszeljük. A gombát kiáztatjuk langyos vízben. Többször átmossuk.
A vöröshagymát apróra vágjuk, étolajon átfuttatjuk, rátesszük a pirospaprikát, felöntjük 2 dl vízzel. Ezután beletesszük az apróra vágott csirkehúst és majdnem készre főzzük.
Ekkor botmixerrel pürésítjük, ráöntjük a húslevest, rátesszük a fűszereket,a lereszelt zöldségeket, a borsót, a gombát és a citrom karikákat, majd készre főzzük 20 perc alatt.
Főzőtejszínnel besűrítjük, a citrom karikákat kidobjuk a levesből és tálaljuk.
Két szelet kenyeret megszórunk sajttal, szív alakú formával kiszúrjuk és sütőben megsütjük.
A levest a sajtos pirítóssal tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!