Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsós húsgombócos leves recept

Zöldborsós húsgombócos leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Leves:

    • 50 dkg zöldborsó
    • 4 közepes sárgarépa
    • 2 közepes fehérrépa
    • 1 kis karalábé
    • 1 nagy fej vöröshagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 3 l víz
    • 1 ek olívaolaj
    • 1 teáskanál fűszerpaprika
    • só ízlés szerint

    Húsgombóc:

    • 30 dkg darált sertéshús
    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,2 nagy fej vöröshagyma (1 ek a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
    • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
    • 0,2 csokor petrezselyem (1 ek a levesnél felaprított petrezselyemből)
    • 2 ek zsemlemorzsa
    • 1 késhegynyi füstölt pirospaprika (elhagyható vagy sima pirospaprika is lehet)
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint

    Elkészítése:

    A leveshez megpucoljuk és felaprítjuk a zöldségeket: a sárgarépát, a vöröshagymát, a karalábét és petrezselyemgyökeret. Aprítsuk fel a petrezselyemzöldet, amiből tegyünk félre egy evőkanállal a gombócokhoz.

    Dinszteljük meg kevés olajon a hagymát, amiből szintén tegyünk félre egy evőkanállal a gombóchoz. Ehhez adjuk hozzá a répát, a karalábét, és ezzel együtt pirítsuk még 5 percig, majd mehet bele a borsó és a petrezselyem is.

    A zöldségeket szórjuk meg liszttel, keverjük át és öntsünk hozzá vizet. Ízlés szerint sózzuk meg és addig főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek.

    Készítsük el a húsgombócokat is. A darált húst a tojással, a pirított hagymával, fokhagymával, zsemlemorzsával, petrezselyemmel, majd sózzuk, borsozzuk. Vizes kézzel formázzunk a masszából gombócokat. Ha túl lágy a massza, akkor adjunk hozzá zsemlemorzsát.

    Amikor megfőttek a zöldségek, a leveshez tegyük hozzá a gombócokat és még 5-10 percig főzzük.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá