Zöldborsós húsgombócos leves
Hozzávalók 6 fő részére
Hozzávalók:
Leves:
- 50 dkg zöldborsó
- 4 közepes sárgarépa
- 2 közepes fehérrépa
- 1 kis karalábé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 evőkanál finomliszt
- 3 l víz
- 1 ek olívaolaj
- 1 teáskanál fűszerpaprika
- só ízlés szerint
Húsgombóc:
- 30 dkg darált sertéshús
- 1 db tojás
- 0,2 nagy fej vöröshagyma (1 ek a levesnél felaprított, pirított hagymájából)
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 0,2 csokor petrezselyem (1 ek a levesnél felaprított petrezselyemből)
- 2 ek zsemlemorzsa
- 1 késhegynyi füstölt pirospaprika (elhagyható vagy sima pirospaprika is lehet)
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint