Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Leves:
- 30 dkg répa
- 5 dkg petrezselyem
- 50 dkg zöldborsó
- 1 dl olaj
- 3 liter víz
- só
- bors
- kristálycukor
Rántás:
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál félkész leves
Elkészítése:
A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.
Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.
A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.
Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.
Tipp:
Készíthetünk hozzá házi tésztát is.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »