Zöldborsóleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Leves:
- 30 dkg répa
- 5 dkg petrezselyem
- 50 dkg zöldborsó
- 1 dl olaj
- 3 liter víz
- só
- bors
- kristálycukor
Rántás:
- 1 evőkanál finomliszt
- 2 evőkanál félkész leves
Elkészítése:
A friss zöldborsót olajon megpirítjuk, felengedjük vízzel, hozzáadjuk a sót, borsot, kristálycukrot és a csokor petrezselymet, amit előtte egy cérna segítségével összekötözünk, hogy ne menjen szét főzés közben a levesben.
Ha felforrt a víz, beletesszük a megtisztított répákat és még kb 50 percig főzzük.
A legvégén rántást is készíthetünk rá: kis lábasban összekeverjük fakanállal a finomlisztet és 2 ek levest és lassan belekeverjük a levesbe. Utána már csak pár perc és kész is.
Tálalás előtt kiszedjük a levesből a petrezselymet.
Tipp:
Készíthetünk hozzá házi tésztát is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

