Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldborsó ragu leves recept

Zöldborsó ragu leves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 4 közepes sárgarépa
    • 3 fehérrépa
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 kg csirke aprólék (nyak comb, farhát, szárny, láb, máj)
    • 2 evőkanál liszt
    • 1 evőkanál törött paprika
    • 1 kis evő kanál házi vegeta

    Galuskához

    • 5 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • kb 10 dkg-15 dkg liszt  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS nagyságától függően

    Elkészítése:

    Kevés zsiradékon a feldarabolt zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot.

    Pár percig együtt pirítom a zöldségeket és a húst, majd meghintem, 2 evőkanál lisztel.

    Jól átforgatom, majd meg szórom 1 evőkanál piros paprikával és a házi vegetával.

    Felengedem vízzel és addig főzöm, amíg a hús és zöldség teljesen nem puhul meg. Főzés közben ízesítem sóval és borssal.

    A galuskához a tojásokat enyhén habosra felverem, sózom, majd annyi lisztet keverek bele, hogy egy elég kemény tésztát kapjak.

    Vágódeszkáról vagy galuska szaggatóról bő forró sós vízbe szagatom a galuskákat.

    Tipp:

    Ha fagyasztott zöldborsót használunk, akkor a borsót csak akkor tegyük a levesbe ha a húsunk és zöldségek félig megpuhultak.

    A galuskákat a levesbe is szaggathatjuk, vagy külön megfőzhetjük bő forró sós vízbe. Ez kemény tészta lesz sosem lesz vaj puha.

    Akkor jó, ha harapható, mint a nokedli.

    Én a tésztaféléket sohasem a levesben főzőm ki, mert másnapra szétáznak a levesben.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá