Zöldborsó ragu leves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 4 közepes sárgarépa
  • 3 fehérrépa
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 kg csirke aprólék (nyak comb, farhát, szárny, láb, máj)
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál törött paprika
  • 1 kis evő kanál házi vegeta

Galuskához

  • 5 db tojás
  • kb 10 dkg-15 dkg liszt tojás nagyságától függően

Elkészítése:

Kevés zsiradékon a feldarabolt zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot.

Pár percig együtt pirítom a zöldségeket és a húst, majd meghintem, 2 evőkanál lisztel.

Jól átforgatom, majd meg szórom 1 evőkanál piros paprikával és a házi vegetával.

Felengedem vízzel és addig főzöm, amíg a hús és zöldség teljesen nem puhul meg. Főzés közben ízesítem sóval és borssal.

A galuskához a tojásokat enyhén habosra felverem, sózom, majd annyi lisztet keverek bele, hogy egy elég kemény tésztát kapjak.

Vágódeszkáról vagy galuska szaggatóról bő forró sós vízbe szagatom a galuskákat.

Tipp:

Ha fagyasztott zöldborsót használunk, akkor a borsót csak akkor tegyük a levesbe ha a húsunk és zöldségek félig megpuhultak.

A galuskákat a levesbe is szaggathatjuk, vagy külön megfőzhetjük bő forró sós vízbe. Ez kemény tészta lesz sosem lesz vaj puha.

Akkor jó, ha harapható, mint a nokedli.

Én a tésztaféléket sohasem a levesben főzőm ki, mert másnapra szétáznak a levesben.