Hozzávalók:
Galuskához
Elkészítése:
Kevés zsiradékon a feldarabolt zöldségeket pár percig párolom, majd hozzáadom a szárnyas aprólékot.
Pár percig együtt pirítom a zöldségeket és a húst, majd meghintem, 2 evőkanál lisztel.
Jól átforgatom, majd meg szórom 1 evőkanál piros paprikával és a házi vegetával.
Felengedem vízzel és addig főzöm, amíg a hús és zöldség teljesen nem puhul meg. Főzés közben ízesítem sóval és borssal.
A galuskához a tojásokat enyhén habosra felverem, sózom, majd annyi lisztet keverek bele, hogy egy elég kemény tésztát kapjak.
Vágódeszkáról vagy galuska szaggatóról bő forró sós vízbe szagatom a galuskákat.
Ha fagyasztott zöldborsót használunk, akkor a borsót csak akkor tegyük a levesbe ha a húsunk és zöldségek félig megpuhultak.
A galuskákat a levesbe is szaggathatjuk, vagy külön megfőzhetjük bő forró sós vízbe. Ez kemény tészta lesz sosem lesz vaj puha.
Akkor jó, ha harapható, mint a nokedli.
Én a tésztaféléket sohasem a levesben főzőm ki, mert másnapra szétáznak a levesben.