Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zöldbableves recept

Zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 nagyobb sárgarépa
    • 1 nagyobb petrezselyem
    • 0,5 kg zöldbab
    • 0,5 karalábé
    • 1 kisebb hagyma
    • 0,5 paprika
    • 0,5 paradicsom
    • 1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
    • pici zeller vagy egy kevés zellerlevél
    • 1 teáskanál kapor
    • kevés olaj
    • 1 evőkanál liszt
    • 2 dl tejföl
    • só, delikát, húsleveskocka

    Elkészítése:

    A zöldségeket megmosom, a hagymát, a paprikát és a paradicsomot apróra vágom. (Utóbbi kettőt helyettesíthetem 1 evőkanálnyi üveges lecsóval is.)

    A lábasba, vagy fazékba egy evőkanálnyi olajat öntök, abba beleteszem és néhány percig párolom a hagymát, paprikát és a paradicsomot.

    Utána a kockákra, vagy karikákra vágott sárgarépát, petrezselymet, karalábét, esetleg zellert rakom bele, megkavarom és vízzel felöntöm.

    Beleteszem a kb. 2-3 cm-esre vágott, vagy tördelt zöldbabot és felöntöm vízzel. Mikor a leves felforrt, a főzést takarékra állítom.

    Mikor a zöldségek félig megpuhultak, a levesbe teszem a kockákra vágott krumplit, a kaprot, s ha nem tettem zellert akkor a zellerlevelet, de az el is maradhat.

    Ízesítek sóval, delikáttal és egy húsleves kockával. Ha a leves megfőtt, elkészítem a habarást.

    Egy kis tálba belerakom a lisztet, a forró levesből szedőkanállal merítek rá levet, beleteszem a tejfölt.

    Alaposan, csomómentesre keverem, majd egy szűrő segítségével a levesbe szűröm. Pár percig még főzöm, és kész.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá