Zellerkrémleves pirított karalábé kockákkal recept

Hozzávalók:
- 1 db karalábé
- 1 db zeller
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek zsír (liba, kacsa)
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 tk ételízesítő
- 1 tk lestyán szárított, morzsolt
- 2,5 dl tejszín
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítése:
A karalábét, vöröshagymát és zellert meghámozom, majd a karalábét, vöröshagymát kisebb, a zellert nagyobb kockára vágom.
A fazékban, amiben a levest fogom főzni, felhevítem a zsírt, rádobom a karalábét, és állandó keverés, vagy rázogatás mellett arany barnára pirítom, majd kiszedem egy tányérra és félre teszem.
A fazékban visszamaradt forró zsírra dobom a felkockázott zellert, vöröshagymát, sózom, aláöntöm a bort és fedő alatt puhára párolom. A közben elfövő folyadékot kevés vízzel pótolom.
Ha a zeller megpuhult megszórom a lestyán felével, felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi és botmixerrel péppé turmixolom.
Vízzel beállítom a sűrűségét, megszórom ételízesítővel, darálok rá kevés borsot, ízlés szerint sózom és felforralom.
Végül beleöntöm a tejszínt, ezzel is megforralom és tálalom.
A tányérokba levest szedek, közepébe halmozom a pirított karalábé kockákat és megszórom a maradék lestyánnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »