Zellerkrémleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 kg zellergumó
- 60 dkg burgonya
- 1 dl tejszín vagy tejföl
- ízlés szerint só, bors
- 1 kk kurkuma
- étolaj vagy zsír
- 1 közepes fej vöröshagyma
Elkészítése:
A zellergumót és burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Megszórjuk borssal, kurkumával, rátesszük a zellert és a burgonyát, felöntjük 2 liter vízzel (lehet hús vagy zöldségalaplé is) ízlés szerint sózzuk és puhára fözzük.
Botmixerrel pürésítjük, majd a tejföllel vagy tejszínnel dúsítjuk, pár másodpercig forraljuk és azonnal tálahatjuk.
Betétnek adhatunk levesgyöngyöt, kolbász chipszet, pirítós kenyeret, pirított kenyérkockákat is.
Díszítésként megszórhatjuk petrezselymzölddel, póré vagy zöldhagymával, vagy pirospaprikával.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.