Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zellerkrémleves recept

Zellerkrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg zellergumó
    • 60 dkg burgonya
    • 1 dl tejszín vagy tejföl
    • ízlés szerint só, bors
    • 1 kk kurkuma
    • étolaj vagy zsír
    • 1 közepes fej vöröshagyma

    Elkészítése:

    A zellergumót és burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.

    A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Megszórjuk borssal, kurkumával, rátesszük a zellert és a burgonyát, felöntjük 2 liter vízzel (lehet hús vagy zöldségalaplé is) ízlés szerint sózzuk és puhára fözzük.

    Botmixerrel pürésítjük, majd a tejföllel vagy tejszínnel dúsítjuk, pár másodpercig forraljuk és azonnal tálahatjuk.

    Betétnek adhatunk levesgyöngyöt, kolbász chipszet, pirítós kenyeret, pirított kenyérkockákat is.

    Díszítésként megszórhatjuk petrezselymzölddel, póré vagy zöldhagymával, vagy pirospaprikával.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá