Zellerkrémleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg zellergumó
  • 60 dkg burgonya
  • 1 dl tejszín vagy tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 kk kurkuma
  • étolaj vagy zsír
  • 1 közepes fej vöröshagyma

Elkészítése:

A zellergumót és burgonyát meghámozzuk és nagyobb kockákra vágjuk.

A vöröshagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk és kevés olajon vagy zsíron megdinszteljük. Megszórjuk borssal, kurkumával, rátesszük a zellert és a burgonyát, felöntjük 2 liter vízzel (lehet hús vagy zöldségalaplé is) ízlés szerint sózzuk és puhára fözzük.

Botmixerrel pürésítjük, majd a tejföllel vagy tejszínnel dúsítjuk, pár másodpercig forraljuk és azonnal tálahatjuk.

Betétnek adhatunk levesgyöngyöt, kolbász chipszet, pirítós kenyeret, pirított kenyérkockákat is.

Díszítésként megszórhatjuk petrezselymzölddel, póré vagy zöldhagymával, vagy pirospaprikával.