Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Zalai betyárleves recept

Zalai betyárleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg sertéscomb
    • 1 db gombakonzerv
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 közepes paprika
    • 1 közepes paradicsom
    • 2 dl tejföl
    • 2 teáskanál fűszerpaprika
    • 2 csapott ek finomliszt
    • 4 ek napraforgó olaj
    • só ízlés szerint
    • 1 csokor kapor
    • 2 l víz

    Elkészítése:

    Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

    Felengedjük 3 dl vízzel, és félig puhára főzzük.

    Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.

    Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá