Zalai betyárleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db gombakonzerv
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 közepes paprika
  • 1 közepes paradicsom
  • 2 dl tejföl
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 csapott ek finomliszt
  • 4 ek napraforgó olaj
  • só ízlés szerint
  • 1 csokor kapor
  • 2 l víz

Elkészítése:

Olajon megdinszteljük a kockára vágott hagymát. Meghintjük fűszerpaprikával, hozzáadjuk az apróra vágott húst, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük.

Felengedjük 3 dl vízzel, és félig puhára főzzük.

Beletesszük az apróra vágott paprikát, paradicsomot, gombát és a kaprot, és felengedjük vízzel.

Amikor megpuhult a hús, behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel.