Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vasi gulyásleves recept

Vasi gulyásleves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 1 kg tarja felkockázva
    • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
    • 1-1 sárga és fehérrépa felkarikázva
    • olaj
    • 1 paprika félbe vágva, kimagozva
    • 1 paradicsom negyedelve
    • babérlevél
    • 1 púpos ek pirospaprika
    • 1 tk őrölt kömény
    • 1 tk őrölt bors
    • 3 nagy burgonya meghámozva és kockára vágva
    • 2 l víz
    • (kb 1 ek) ecet

    Elkészítése:

    Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.

    Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, majd megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor hozzáadjuk a répákat, kis ideig dinszteljük, majd felöntjük a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük.

    Hozzáadjuk a paprikát és papardicsomot, majd közepes lángon főzzük.

    Mikor a hús már majdnem puha, akkor beledobjuk a burgonyát és készre főzzük.

    Mikor minden megpuhult ízlés szerint adunk hozzá ecetet.

    Forrón, kenyérrel kínáljuk.

    Tipp:

    Van, aki nokedlit is tesz bele, de ez nálunk nem szokás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá