Vasi gulyásleves

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 kg tarja felkockázva
  • 2 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1-1 sárga és fehérrépa felkarikázva
  • olaj
  • 1 paprika félbe vágva, kimagozva
  • 1 paradicsom negyedelve
  • babérlevél
  • 1 púpos ek pirospaprika
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk őrölt bors
  • 3 nagy burgonya meghámozva és kockára vágva
  • 2 l víz
  • (kb 1 ek) ecet

Elkészítése:

Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, lehúzzuk a tűzről, majd rárakjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a húst, visszatesszük a tűzre, majd megpirítjuk a hús minden oldalát. Ekkor hozzáadjuk a répákat, kis ideig dinszteljük, majd felöntjük a vízzel és ízlés szerint fűszerezzük.

Hozzáadjuk a paprikát és papardicsomot, majd közepes lángon főzzük.

Mikor a hús már majdnem puha, akkor beledobjuk a burgonyát és készre főzzük.

Mikor minden megpuhult ízlés szerint adunk hozzá ecetet.

Forrón, kenyérrel kínáljuk.

Tipp:

Van, aki nokedlit is tesz bele, de ez nálunk nem szokás.