Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem recept

Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • Kb 2 kg (tyúk, gyögytúk, marhahús)
    • 4 db vastag répa
    • 2 db vastag zöldség
    • 1 db vastag pasztinák
    • Fél karlábé
    • Fél zellergumó
    • 2 szem fokhagyma
    • 1 db vöröshagyma
    • 1 db sárga paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kis db kelkáposzta
    • Kis friss petrezselyemzöld
    • Kis friss zellerzöld
    • Fél kávéskanál egész feketebors
    • Fél kávéskanál szárított kapor
    • Fél kávésnál majoránna
    • Fél kávéskanál egész kömény
    • Fél kávéskanál sáfrány
    • Fél kávéskanál szerecsenvirág
    • Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
    • Fél kávéskanál szárított zellerzöld
    • Fél kávéskanál szárított petrezselyemzöld
    • Fél kávéskanál szárított Lestyán zöld
    • Ezeket egy tea  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSba rakjuk
    • Vegeta
    • 2 db tyúkhús leveskocka

    Elkészítése:

    A húst annyi hideg vízbe rakom oda, hogy ellepje, majd az első habzásig hagyom.

    Ekkor leöntöm a levet és a húst lemosva vissza, rakom a tiszta edénybe. Újra öntök rá annyi hideg vizet, hogy kétszer annyi legyen a víz, mint ameddig a hús ér a fazékban.

    Ameddig elkezd habosodni addig nagy láng utána kis lángra, rakom éppen, hogy csak pötyögjön a leve.

    Bele rakom a sót, és ha már nem habzik a zöldségeket és a fűszereket (teatojásba rakom) kb. 4-5 óra hosszát, kell főzni, vagyis addig, míg a hús megpuhul.

    Vizet nem szabad utána önteni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá