Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- Kb 2 kg (tyúk, gyögytúk, marhahús)
- 4 db vastag répa
- 2 db vastag zöldség
- 1 db vastag pasztinák
- Fél karlábé
- Fél zellergumó
- 2 szem fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 1 kis db kelkáposzta
- Kis friss petrezselyemzöld
- Kis friss zellerzöld
- Fél kávéskanál egész feketebors
- Fél kávéskanál szárított kapor
- Fél kávésnál majoránna
- Fél kávéskanál egész kömény
- Fél kávéskanál sáfrány
- Fél kávéskanál szerecsenvirág
- Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- Fél kávéskanál szárított zellerzöld
- Fél kávéskanál szárított petrezselyemzöld
- Fél kávéskanál szárított Lestyán zöld
- Ezeket egy tea FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSba rakjuk
- Vegeta
- Só
- 2 db tyúkhús leveskocka
Elkészítése:
A húst annyi hideg vízbe rakom oda, hogy ellepje, majd az első habzásig hagyom.
Ekkor leöntöm a levet és a húst lemosva vissza, rakom a tiszta edénybe. Újra öntök rá annyi hideg vizet, hogy kétszer annyi legyen a víz, mint ameddig a hús ér a fazékban.
Ameddig elkezd habosodni addig nagy láng utána kis lángra, rakom éppen, hogy csak pötyögjön a leve.
Bele rakom a sót, és ha már nem habzik a zöldségeket és a fűszereket (teatojásba rakom) kb. 4-5 óra hosszát, kell főzni, vagyis addig, míg a hús megpuhul.
Vizet nem szabad utána önteni.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.