Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- Kb 2 kg (tyúk, gyögytúk, marhahús)
- 4 db vastag répa
- 2 db vastag zöldség
- 1 db vastag pasztinák
- Fél karlábé
- Fél zellergumó
- 2 szem fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 db sárga paprika
- 1 db paradicsom
- 1 kis db kelkáposzta
- Kis friss petrezselyemzöld
- Kis friss zellerzöld
- Fél kávéskanál egész feketebors
- Fél kávéskanál szárított kapor
- Fél kávésnál majoránna
- Fél kávéskanál egész kömény
- Fél kávéskanál sáfrány
- Fél kávéskanál szerecsenvirág
- Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
- Fél kávéskanál szárított zellerzöld
- Fél kávéskanál szárított petrezselyemzöld
- Fél kávéskanál szárított Lestyán zöld
- Ezeket egy tea
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSba rakjuk - Vegeta
- Só
- 2 db tyúkhús leveskocka
Elkészítése:
A húst annyi hideg vízbe rakom oda, hogy ellepje, majd az első habzásig hagyom.
Ekkor leöntöm a levet és a húst lemosva vissza, rakom a tiszta edénybe. Újra öntök rá annyi hideg vizet, hogy kétszer annyi legyen a víz, mint ameddig a hús ér a fazékban.
Ameddig elkezd habosodni addig nagy láng utána kis lángra, rakom éppen, hogy csak pötyögjön a leve.
Bele rakom a sót, és ha már nem habzik a zöldségeket és a fűszereket (teatojásba rakom) kb. 4-5 óra hosszát, kell főzni, vagyis addig, míg a hús megpuhul.
Vizet nem szabad utána önteni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »









