Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
5 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Ünnepi húsleves, ahogy Én készítem

Hozzávalók:

  • Kb 2 kg (tyúk, gyögytúk, marhahús)
  • 4 db vastag répa
  • 2 db vastag zöldség
  • 1 db vastag pasztinák
  • Fél karlábé
  • Fél zellergumó
  • 2 szem fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db sárga paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 kis db kelkáposzta
  • Kis friss petrezselyemzöld
  • Kis friss zellerzöld
  • Fél kávéskanál egész feketebors
  • Fél kávéskanál szárított kapor
  • Fél kávésnál majoránna
  • Fél kávéskanál egész kömény
  • Fél kávéskanál sáfrány
  • Fél kávéskanál szerecsenvirág
  • Fél kávéskanál őrölt szerecsendió
  • Fél kávéskanál szárított zellerzöld
  • Fél kávéskanál szárított petrezselyemzöld
  • Fél kávéskanál szárított Lestyán zöld
  • Ezeket egy tea tojásba rakjuk
  • Vegeta
  • 2 db tyúkhús leveskocka

Elkészítése:

A húst annyi hideg vízbe rakom oda, hogy ellepje, majd az első habzásig hagyom.

Ekkor leöntöm a levet és a húst lemosva vissza, rakom a tiszta edénybe. Újra öntök rá annyi hideg vizet, hogy kétszer annyi legyen a víz, mint ameddig a hús ér a fazékban.

Ameddig elkezd habosodni addig nagy láng utána kis lángra, rakom éppen, hogy csak pötyögjön a leve.

Bele rakom a sót, és ha már nem habzik a zöldségeket és a fűszereket (teatojásba rakom) kb. 4-5 óra hosszát, kell főzni, vagyis addig, míg a hús megpuhul.

Vizet nem szabad utána önteni.