Újházi tyúkhúsleves recept

Hozzávalók:
- 1 db tyúk kb. 1, 5 kg
- 5-6 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1 db kisebb darab zeller
- 1 db kisebb karalábé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 fej gomba
- 2-3 evőkanál zöldborsó
- ízlés szerint só
- 6-8 db bors
Tálaláshoz
- ízlés szerint cérnametélt
Elkészítése:
A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával.
Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.
A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk.
A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra.
A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg.
Két óra lassú főzés után adjuk a levesalaphoz a zöldségeket.
Ha a répa már félig megpuhult, akkor beletesszük a levesbe a zöldborsót.
Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult, elkészült a leves.
Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.
Pihentessük a levesünket pár percig, majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír szedjük le.
Tálaljuk a hússal, zöldségekkel és tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »