Újházi tyúkhúsleves recept
Hozzávalók:
- 1 db tyúk kb. 1, 5 kg
- 5-6 db sárgarépa
- 4 db fehérrépa
- 1 db kisebb darab zeller
- 1 db kisebb karalábé
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2-3 fej gomba
- 2-3 evőkanál zöldborsó
- ízlés szerint só
- 6-8 db bors
Tálaláshoz
- ízlés szerint cérnametélt
Elkészítése:
A előkészített tyúkot hideg vízben, nagyon lassú tűzön feltesszük főni egy nagyobb hagymával.
Éppen csak gyöngyöznie szabad a levesnek, közben a tetején keletkező habot folyamatosan szedjük le.
A répát, fehérrépát ízlés szerint karikára vagy hasábokra vágjuk.
A zellert, karalábét vágjuk közepes hasábra.
A fokhagyma gerezdeket, gombákat is tisztítsuk meg.
Két óra lassú főzés után adjuk a levesalaphoz a zöldségeket.
Ha a répa már félig megpuhult, akkor beletesszük a levesbe a zöldborsót.
Amikor a zöldségek és a hús is teljesen megpuhult, elkészült a leves.
Kóstoljuk meg és ízesítsük sóval, borssal ha még kicsit íztelen lenne.
Pihentessük a levesünket pár percig, majd ha még keletkezett a leves tetején felesleges zsír szedjük le.
Tálaljuk a hússal, zöldségekkel és tésztával.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










