Tejszínes rebarbara krémleves recept
Hozzávalók:
- 6-8 szál rebarbara
- 4-5 ek barna cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 1/2 kk őrölt fahéj
- 4 db szegfűszeg
- 1/2 kk őrölt gyömbér
- csipet só
- 1/2 citrom reszelt héja
- 5 dl víz
- 1/2 cs vaníliás pudingpor
- 3 dl tejszín
Elkészítése:
A rebarbara külső, hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.
A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel és tegyük vissza a tűzre (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá).
Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, tegyük bele a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük kb 10 percig.
Amikor a rebarbara már szinte szét főtt, vegyük le a tűzről, vegyük ki a szegfűszeget, majd turmixoljuk le és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.
A tejszínt keverjük simára a pudingporral és állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd kevergetve főzzük még 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön.
Tipp:
Tálaláskor merjük a rebarbara krémlevest tányérba, kanalazzunk rá keményre felvert tejszínhabot, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint édes, ropogós kekszet is kínálhatunk hozzá.