Tejfölös krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 szál házi vagy házi jellegű füstölt kolbász
- 1 csapott kávéskanál köménymag
- 1 evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- tejföl
- víz
- étolaj
- só
Elkészítése:
Egy edényben pár csepp olajat melegítünk, majd beleszórjuk a köménymagot és picit megpirítjuk. Mikor halljuk, hogy pattog, akkor rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan összekavarjuk, ez lesz a rántás.
A rántáshoz folyamatos kevergetés mellet hozzáadunk kb 1,5 liter vizet. Óvatosan dolgozzunk. A cél az, hogy ne legyen csomós a leves.
Ezután a lébe tesszük a meghámozott és felkockázott krumplit illetve a lebőrözött és felszeletelt kolbászt.
Felforraljuk, sóval ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a krumpli megpuhul. Tejföllel tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »