Tejfölös krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 szál házi vagy házi jellegű füstölt kolbász
- 1 csapott kávéskanál köménymag
- 1 evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- tejföl
- víz
- étolaj
- só
Elkészítése:
Egy edényben pár csepp olajat melegítünk, majd beleszórjuk a köménymagot és picit megpirítjuk. Mikor halljuk, hogy pattog, akkor rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan összekavarjuk, ez lesz a rántás.
A rántáshoz folyamatos kevergetés mellet hozzáadunk kb 1,5 liter vizet. Óvatosan dolgozzunk. A cél az, hogy ne legyen csomós a leves.
Ezután a lébe tesszük a meghámozott és felkockázott krumplit illetve a lebőrözött és felszeletelt kolbászt.
Felforraljuk, sóval ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a krumpli megpuhul. Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »