Tejfölös krumplileves recept

Hozzávalók:
- 1 kg krumpli
- 1 szál házi vagy házi jellegű füstölt kolbász
- 1 csapott kávéskanál köménymag
- 1 evőkanál liszt
- 1 csapott evőkanál pirospaprika
- tejföl
- víz
- étolaj
- só
Elkészítése:
Egy edényben pár csepp olajat melegítünk, majd beleszórjuk a köménymagot és picit megpirítjuk. Mikor halljuk, hogy pattog, akkor rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan összekavarjuk, ez lesz a rántás.
A rántáshoz folyamatos kevergetés mellet hozzáadunk kb 1,5 liter vizet. Óvatosan dolgozzunk. A cél az, hogy ne legyen csomós a leves.
Ezután a lébe tesszük a meghámozott és felkockázott krumplit illetve a lebőrözött és felszeletelt kolbászt.
Felforraljuk, sóval ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a krumpli megpuhul. Tejföllel tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »