Tejfölös krumplileves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók:

  • 1 kg krumpli
  • 1 szál házi vagy házi jellegű füstölt kolbász
  • 1 csapott kávéskanál köménymag
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • tejföl
  • víz
  • étolaj

Elkészítése:

Egy edényben pár csepp olajat melegítünk, majd beleszórjuk a köménymagot és picit megpirítjuk. Mikor halljuk, hogy pattog, akkor rászórjuk a lisztet és a pirospaprikát, majd gyorsan összekavarjuk, ez lesz a rántás.

A rántáshoz folyamatos kevergetés mellet hozzáadunk kb 1,5 liter vizet. Óvatosan dolgozzunk. A cél az, hogy ne legyen csomós a leves.

Ezután a lébe tesszük a meghámozott és felkockázott krumplit illetve a lebőrözött és felszeletelt kolbászt.

Felforraljuk, sóval ízesítjük, majd addig főzzük, ameddig a krumpli megpuhul. Tejföllel tálaljuk.