Tavaszi zöldségleves recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1/4 zellergumó
- 1 pici karalábé
- 1 marék zöldborsó (nálam most mirelit)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- néhány szál petrezselyemlevél
- ízlés szerint só
- körülbelül 1,5 l víz
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozom, megmosom, közel azonos méretű, nem túl nagy kockákra vágom őket. A hagymát finomabbra aprítom.
Az olívaolajat egy közepes méretű lábasban felhevítem, azon a hagymát félig megdinsztelem. Erre rádobom az előkészített zöldségeket, a zöldborsót és jól átkeverem. Hozzáadom a leveskockát, sózom, majd felöntöm a vízzel.
Addig főzöm alacsonyabb lángon fedő alatt, míg minden zöldség megpuhul. Akkor a petrezselyemleveleket felaprítom, majd a levesre szórom. Azzal már csak 1-2 percig főzöm tovább és következhet a tálalás.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.