Tavaszi zöldségleves recept
Hozzávalók:
- 2 szál sárgarépa
- 2 petrezselyemgyökér
- 1/4 zellergumó
- 1 pici karalábé
- 1 marék zöldborsó (nálam most mirelit)
- 1 fej vöröshagyma
- 1 ek olívaolaj
- 1 tyúkhúsleves kocka
- néhány szál petrezselyemlevél
- ízlés szerint só
- körülbelül 1,5 l víz
Elkészítése:
A zöldségeket meghámozom, megmosom, közel azonos méretű, nem túl nagy kockákra vágom őket. A hagymát finomabbra aprítom.
Az olívaolajat egy közepes méretű lábasban felhevítem, azon a hagymát félig megdinsztelem. Erre rádobom az előkészített zöldségeket, a zöldborsót és jól átkeverem. Hozzáadom a leveskockát, sózom, majd felöntöm a vízzel.
Addig főzöm alacsonyabb lángon fedő alatt, míg minden zöldség megpuhul. Akkor a petrezselyemleveleket felaprítom, majd a levesre szórom. Azzal már csak 1-2 percig főzöm tovább és következhet a tálalás.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









