Tárkonyos zöldbableves recept
Galéria (1)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál búzaliszt
- 120 g sárgarépa
- 100 g zellergumó (nyers) vagy 100 g fehérrépa
- 3 gerezd fokhagyma
- 700 ml alaplé (zöldség)
- 1 teáskanál tárkony (friss vagy szárított)
- 2 csipet fehérbors (őrölt)
- 350 g zöldbab
- 250 ml főzőtejszín (20 %-os)
- só
Elkészítése:
A zöldségeket feldaraboljuk.
A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáforgatjuk a zellert és a répákat, majd tovább pirítjuk.
Felöntjük az alaplével, belevagdossuk a fokhagymát, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.
Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.