Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos zöldbableves recept

Tárkonyos zöldbableves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 evőkanál olaj
    • 1 evőkanál búzaliszt
    • 120 g sárgarépa
    • 100 g zellergumó (nyers) vagy 100 g fehérrépa
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 700 ml alaplé (zöldség)
    • 1 teáskanál tárkony (friss vagy szárított)
    • 2 csipet fehérbors (őrölt)
    • 350 g zöldbab
    • 250 ml főzőtejszín (20 %-os)

    Elkészítése:

    A zöldségeket feldaraboljuk.

    A vajon megpirítjuk a lisztet, hozzáforgatjuk a zellert és a répákat, majd tovább pirítjuk.

    Felöntjük az alaplével, belevagdossuk a fokhagymát, megszórjuk tárkonnyal, majd hozzáadjuk a zöldbabot. Ha üveges zöldbabot használunk, azt akkor adjuk hozzá, ha már a többi zöldség megpuhult.

    Ha az összes zöldség megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük a főzőtejszínt. Pár percig közepes lángon forraljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá