Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept

Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek piros paprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- őrölt bors, só
- 3 ek étolaj
- 100 ml tejszín
- 600 ml víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket daraboljuk fel. A hagymákat az olajon pirítsuk meg, majd tegyük bele a zöldségeket és a fűszereket.
Kb 2 dl vízzel öntsük fel és fedő alatt dinszteljük meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor a burgonyából néhány darabot elnyomkodunk, majd tegyük bele a paprikát és öntsük fel a maradék vízzel.
Forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt, majd a tárkonyt is adjuk hozzá és újra forraljuk össze.
Tipp:
A recept nagyon olcsó, minden konyhában megtalálható alapanyagokból készült.
Javaslom bárkinek az elkészítését, mert egyszerű, olcsó, laktató és nagyon finom.
Jó étvágyat! Buon Apetit!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »