Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept

Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek piros paprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- őrölt bors, só
- 3 ek étolaj
- 100 ml tejszín
- 600 ml víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket daraboljuk fel. A hagymákat az olajon pirítsuk meg, majd tegyük bele a zöldségeket és a fűszereket.
Kb 2 dl vízzel öntsük fel és fedő alatt dinszteljük meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor a burgonyából néhány darabot elnyomkodunk, majd tegyük bele a paprikát és öntsük fel a maradék vízzel.
Forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt, majd a tárkonyt is adjuk hozzá és újra forraljuk össze.
Tipp:
A recept nagyon olcsó, minden konyhában megtalálható alapanyagokból készült.
Javaslom bárkinek az elkészítését, mert egyszerű, olcsó, laktató és nagyon finom.
Jó étvágyat! Buon Apetit!
Nézd meg videón is:
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »