Tárkonyos tejszínes burgonya leves recept
Hozzávalók:
- 3 burgonya
- 3 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek piros paprika
- 1/2 kk őrölt kömény
- őrölt bors, só
- 3 ek étolaj
- 100 ml tejszín
- 600 ml víz
- petrezselyemzöld
Elkészítése:
A zöldségeket daraboljuk fel. A hagymákat az olajon pirítsuk meg, majd tegyük bele a zöldségeket és a fűszereket.
Kb 2 dl vízzel öntsük fel és fedő alatt dinszteljük meg. Amikor a zöldségek megpuhultak, akkor a burgonyából néhány darabot elnyomkodunk, majd tegyük bele a paprikát és öntsük fel a maradék vízzel.
Forraljuk fel és öntsük hozzá a tejszínt, majd a tárkonyt is adjuk hozzá és újra forraljuk össze.
Tipp:
A recept nagyon olcsó, minden konyhában megtalálható alapanyagokból készült.
Javaslom bárkinek az elkészítését, mert egyszerű, olcsó, laktató és nagyon finom.
Jó étvágyat! Buon Apetit!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »









