Tárkonyos sertésragu leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 db burgonya
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk delikát
- só ízlés szerint
- 1 tk tárkony
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 4 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom, a húst felkockázom.
A húst, annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezem borssal, delikáttal, paprikakrémmel, tárkonnyal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből, és a zöldségféléket is hozzáadom.
Készre főzöm és feltöltöm kellő mennyiségű vízzel.
Forrás után az olajon az apróra vágott fokhagymából a petrezselyemzöldből, lisztből rózsaszínű rántást készítek, majd pirospaprikával megszórom, kevésvízzel felengedem és a levesbe keverem.
A tojásból, lisztből, vízből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, majd készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »