Tárkonyos sertésragu leves recept

Hozzávalók:
- 50 dkg sertéshús
- 2-3 szál sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 kis csokor petrezselyemzöld
- 1 szál zellerlevél
- 1 fej vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 4 db burgonya
- 20 dkg mirelit zöldborsó
- bors ízlés szerint
- 1 tk házi paprikakrém
- 1 tk delikát
- só ízlés szerint
- 1 tk tárkony
- 2 ek étolaj
- 2 ek liszt
- 1 tk pirospaprika
A galuskához:
- 4 ek liszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- pici víz
Elkészítése:
A zöldségeket megtisztítom és karikákra vágom, a húst felkockázom.
A húst, annyi vízzel teszem fel főni, hogy jól ellepje, majd fűszerezem borssal, delikáttal, paprikakrémmel, tárkonnyal.
Amikor félkészre puhul, rárakom a vöröshagymát egészben, amit majd kidobok a levesből, és a zöldségféléket is hozzáadom.
Készre főzöm és feltöltöm kellő mennyiségű vízzel.
Forrás után az olajon az apróra vágott fokhagymából a petrezselyemzöldből, lisztből rózsaszínű rántást készítek, majd pirospaprikával megszórom, kevésvízzel felengedem és a levesbe keverem.
A tojásból, lisztből, vízből galuska tésztát készítek és a lobogó levesbe szaggatom, majd készre főzöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »