Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos savanyú leves recept

Tárkonyos savanyú leves
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 30 dkg kolozsvári füstölt szalonna (vagy füstös csont )
    • 1 fej hagyma
    • 2-3 gerezd fokhagyma
    • 4 db sárgarépa
    • 4 db krumpli
    • 1 db petrezselyem gyökér
    • fél fej karalábé
    • őrölt bors
    • 2 dl tejföl
    • 1 ek mustár
    • tárkony
    • olaj
    • 1 kiskanál keményítő
    • csipetnyi darált köménymag

    Elkészítése:

    A szalonnát felteszem főni, mikor megfőtt kiveszem a levéből és kisebb darabokra vágom.

    A hagymát apróra vágom,a répát és a petrezselymet, karalábét lereszelem (lehet karikákra is vágni), a krumplit kockákra vágom.
    Pici olajon megdinsztelem a hagymát, borssal, köménymaggal ízesítem, majd felöntöm a szalonna levével.

    Ha nem elég vízzel pótolom. Sózni nem kell, mert a szalonna sós.

    A keményítőt hideg vízzel csomómentesre keverem aztán bele a tejföl és a mustár, felhígítom kevés forró levessel, majd visszacsurgatom a fazékba.

    Lassan forralom, beleteszem az apróra vágott ecetes tárkonyt még a levéből is töltök bele legyen kissé savanyú,ha szárított tárkonyt használok akkor citromlével, citromsóval vagy ecettel savanyítom (ki milyen savanyúan szereti).

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá