Tárkonyos raguleves galuskával recept

Hozzávalók 4 személyre:
Leveshez:
- 600 g csirkemellfilé
- 4 közepes szál sárgarépa
- 2 közepes szál petrezselyemgyökér
- 1 kis fej zeller
- 20 dkg zöldborsó
- 2 ek paradicsomlé
- 1/2 kaliforniai paprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 dl vegán főzőkrém
- 2 tk növényi olaj
- 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
- tárkony ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 l alaplé
Galuskához:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dkg vaj
- 3 púpozott ek zab + 1 ek hajdinaliszt
- só ízlés szerint
Elkészítése:
Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.kEgy Kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk.
A gyökérzöldségeket kb fél*fél cm-es kockára vágjuk.
Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk.
Egy edényben 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk. Jöhetnek a csirkemell kockák, addig pirítjuk amíg teljesen ki fehéredik és elkezd levet engedni.
Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetmek a zöldségek is az edénybe. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én rakok bele kevés cukrot is. Jöhet bele 2 ek paradicsomlé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15-20 percig főzzük.
Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen, mint ahogy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is levesbe.
Amíg a leves újra felforr elkészítjük a galuskát. 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval. Egy keverőtálba öntünk 20 g vegán olvasztott margarint. Ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás, kevés só, és az őrölt zab. Eldolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet.
Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat a levesbe.
Ha a szaggatás után újra felforrt aleves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.
Jó étvágyat!
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »