Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos raguleves galuskával recept

Tárkonyos raguleves galuskával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók 4 személyre:
    Leveshez:

    • 600 g csirkemellfilé
    • 4 közepes szál sárgarépa
    • 2 közepes szál petrezselyemgyökér
    • 1 kis fej zeller
    • 20 dkg zöldborsó
    • 2 ek paradicsomlé
    • 1/2 kaliforniai paprika
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 dl vegán főzőkrém
    • 2 tk növényi olaj
    • 1 citromból nyert citromlé (ízlés szerint)
    • tárkony ízlés szerint
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 2 l alaplé

    Galuskához:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 dkg vaj
    • 3 púpozott ek zab + 1 ek hajdinaliszt
    • só ízlés szerint

    Elkészítése:

    Először finomra vágjuk a vöröshagymát és a fokhagymát.kEgy Kaliforniai paprikát kimagozunk és a felét felkockázzuk.
    A gyökérzöldségeket kb fél*fél cm-es kockára vágjuk.

    Következhet a csirkemell, amit szintén apró kockákra vágunk.

    Egy edényben 2 tk növényi olajat hevítünk. Beleöntjük az aprított hagymákat és a paprikát. Megsózzuk és üvegesre pároljuk. Jöhetnek a csirkemell kockák, addig pirítjuk amíg teljesen ki fehéredik és elkezd levet engedni.

    Amint elérkeztünk erre a pontra, mehetmek a zöldségek is az edénybe. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Én rakok bele kevés cukrot is. Jöhet bele 2 ek paradicsomlé, babérlevél és a tárkony. Pároljuk 2 percig, majd felöntjük 2 liter alaplével. Közepes lángon 15-20 percig főzzük.

    Ha letelt az idő, akkor jöhet a vegán főzőkrém. Természetesen, mint ahogy tejszínnel is hőkiegyenlítést végznénk, itt sem maradhat el. A főzőkrémhez 2-3 merőkanál forró levest adunk, elekverjük és már önthetjük is levesbe.

    Amíg a leves újra felforr elkészítjük a galuskát. 3 ek gluténmentes zabot porrá őrlünk egy kávédarálóval. Egy keverőtálba öntünk 20 g vegán olvasztott margarint. Ne legyen forró, maximum kézmeleg. Jöhet egy tojás, kevés só, és az őrölt zab. Eldolgozzuk. Ha túl lágy lenne a tészta, akkor még adhatunk hozzá kevés hajdinalisztet.

    Amint elkészült a tészta és a leves is forr, már szaggathatjuk is a galuskákat a levesbe.

    Ha a szaggatás után újra felforrt aleves, jöhet hozzá a zöldborsó. Főzzük még egy percig és a végén ízesítjük egy ek. friss citromlével. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és az étel elkészült.

    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá