Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves recept

Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 kg krumpli
    • 1 nagy szál sárgarépa
    • 1 kisebb fehérrépa
    • 1 szál házi füstölt kolbász
    • 1 kisebb ek zsír
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • 1 tk pirospaprika
    • 2 tk tárkony
    • 3 dl tejföl
    • 1 ek liszt
    • 1 tk ecet

    Elkészítése:

    Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és felöntjük fél liter vízzel.

    Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a zöldségeket. Félkészre főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és hozzáadjuk a tárkonyt és a megmosott, kockákra vágott krumplit.

    Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk.

    A tejfölt a liszttel simára keverjük és a levesbe öntjük, jól összekeverjük és ecettel ízesítve összeforraljuk.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá