Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Tárkonyos, kolbászos burgonyaleves

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kg krumpli
  • 1 nagy szál sárgarépa
  • 1 kisebb fehérrépa
  • 1 szál házi füstölt kolbász
  • 1 kisebb ek zsír
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk pirospaprika
  • 2 tk tárkony
  • 3 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 tk ecet

Elkészítése:

Kevés zsiradékban megpároljuk az apróra vágott vöröshagymát. Sót, borsot, pirospaprikát adunk hozzá és felöntjük fél liter vízzel.

Hozzáadjuk a karikákra vágott kolbászt és a zöldségeket. Félkészre főzzük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk és hozzáadjuk a tárkonyt és a megmosott, kockákra vágott krumplit.

Amikor a krumpli megpuhult, behabarjuk.

A tejfölt a liszttel simára keverjük és a levesbe öntjük, jól összekeverjük és ecettel ízesítve összeforraljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!