Tárkonyos csorba leves húsgombóccal recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors, vegeta, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- 10 dkg rizs
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej karalábé
- ízlés szerint zeller is mehet bele
- só, bors
- friss vagy szárított tárkony
Habaráshoz:
- 200 ml tejföl
- 2 ek liszt
- 1/2 citrom leve
- kevés víz
Elkészítése:
A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.
Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.
Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).
A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt továbbfőzöm. Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.
Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.