Tárkonyos csorba leves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors, vegeta, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- 10 dkg rizs
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej karalábé
- ízlés szerint zeller is mehet bele
- só, bors
- friss vagy szárított tárkony
Habaráshoz:
- 200 ml tejföl
- 2 ek liszt
- 1/2 citrom leve
- kevés víz
Elkészítése:
A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.
Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.
Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).
A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt továbbfőzöm. Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.
Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »