Tárkonyos csorba leves húsgombóccal recept

Hozzávalók:
Húsgombóchoz:
- 50 dkg darált hús
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 fej vöröshagyma
- ízlés szerint só, bors, vegeta, fokhagymapor vagy zúzott fokhagyma
- 10 dkg rizs
- ízlés szerint petrezselyemzöld
Leveshez:
- 2-3 szál sárgarépa
- 1-2 szál fehérrépa
- 15 dkg zöldborsó
- 1 fej karalábé
- ízlés szerint zeller is mehet bele
- só, bors
- friss vagy szárított tárkony
Habaráshoz:
- 200 ml tejföl
- 2 ek liszt
- 1/2 citrom leve
- kevés víz
Elkészítése:
A meghámozott zöldségeket egyforma kockára vágom. Egy nagyobb edényben kacsazsírt vagy más zsiradékot hevítek és a zöldségeket együtt pirítom benne. Hozzáadom a fűszereket is.
Felöntöm vízzel és lassú tűzön főzöm.
Közben előkészítem a húsgolyókat is. A hozzávalókat összekeverem, fűszerezem majd hozzáadom a rizst is (nem kell külön megfőzni).
A gombócokat ezután a levesbe teszem és együtt továbbfőzöm. Mikor a zöldségek és a hús is megfőtt, készítek egy habarást, amit a leveshez adok.
Ízlés szerint még fűszerezem, majd petrezselyemmel megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »
Online italbolt – széles választék könnyű italokból a nyaralás mellé (x)
A nyári pihenés során mindenkinek jól esik olykor egy pohár ital. Mindenkép
Tovább olvasom »
12 varázslatos szilvalekváros süti, amivel újraélheted a nagyi konyhájának illatát!
Ezek a sütemények igazi klasszikusok, amiket gyerekkorunk óta szeretünk – r
Tovább olvasom »