Tárkonyos csirkeragu leves recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 1 doboz szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 2 db leves kocka
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve
Leves betéthez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
A zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát.
A szalonnát kivesszük, majd félretesszük.
A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk.
A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »