Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tárkonyos csirkeragu leves recept

Tárkonyos csirkeragu leves
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 1 db csirkemell filé
    • 10 dkg füstölt szalonna
    • 2 szál sárgarépa
    • 2 szál fehérrépa
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 doboz szeletelt gomba
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 1 ek zsír
    • 1 ek ételízesítő
    • 2 db leves kocka
    • 1 késhegynyi őrölt bors
    • 1 ek finomliszt
    • 2 dl főzőtejszín
    • 1 ek tárkony
    • 1 citrom leve

    Leves betéthez:

    • 1 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • liszt

    Elkészítése:

    A zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát.

    A szalonnát kivesszük, majd félretesszük.

    A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

    Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.

    A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.

    Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

    A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk.

    A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.

    Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá