Tárkonyos csirkeragu leves recept

Hozzávalók:
- 1 db csirkemell filé
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 30 dkg zöldborsó
- 1 doboz szeletelt gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ek zsír
- 1 ek ételízesítő
- 2 db leves kocka
- 1 késhegynyi őrölt bors
- 1 ek finomliszt
- 2 dl főzőtejszín
- 1 ek tárkony
- 1 citrom leve
Leves betéthez:
- 1 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- liszt
Elkészítése:
A zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát.
A szalonnát kivesszük, majd félretesszük.
A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.
Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.
A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.
Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.
A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk.
A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.
Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »