Tárkonyos csirkeragu leves

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Tárkonyos csirkeragu leves

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 30 dkg zöldborsó
  • 1 doboz szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír
  • 1 ek ételízesítő
  • 2 db leves kocka
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 ek finomliszt
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 ek tárkony
  • 1 citrom leve

Leves betéthez:

  • 1 db tojás
  • liszt

Elkészítése:

A zsíron kiolvasztjuk az apróbbra vágott szalonnát.

A szalonnát kivesszük, majd félretesszük.

A megmaradt szalonnás zsíron megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát.

Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedve még 10 percig pároljuk.

A húst kockákra vágjuk és a zöldségekkel együtt tovább pároljuk. Ezután megszórjuk őrölt borssal, ételízesítővel, pirospaprikával és finomliszttel.

Két percig, állandó keverés mellett pirítjuk, majd felöntjük 2 l vízzel, elkeverjük és felforraljuk.

A lisztből és a tojásból galuska állagú tésztát keverünk, majd a levesbe szaggatjuk.

A galuska feljön a leves tetejére,ezután beleöntjük a tejszínt, a citromlevet és a tárkonyt.

Miután újra felforrt elzárjuk a tüzet alatta és tálaljuk