Sült céklaleves pirított dióval recept
Hozzávalók:
- 80 dkg cékla
- 3 ek olívaolaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint rozmaring
- 2 leveskocka
- 1,5 dl görög natúr joghurt
- 1,5 ek almaecet
- só
Tetejére:
- 1 marék vágott, pirított dió
Elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. A fűszereket rászórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.
A megtisztított és felaprított hagymákat olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a megsült céklát hozzáadjuk, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a leveskockákat, sót és teljesen puhára főzzük.
A megfőtt levest pürésítjük és még öntünk hozzá vizet, végül a joghurttal behabarjuk.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor pirított dióval, ízlés szerint almaecettel ízesítve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









