Sült céklaleves pirított dióval recept

Hozzávalók:
- 80 dkg cékla
- 3 ek olívaolaj
- 2 közepes fej vöröshagyma
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint szerecsendió
- ízlés szerint rozmaring
- 2 leveskocka
- 1,5 dl görög natúr joghurt
- 1,5 ek almaecet
- só
Tetejére:
- 1 marék vágott, pirított dió
Elkészítése:
A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. A fűszereket rászórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.
A megtisztított és felaprított hagymákat olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a megsült céklát hozzáadjuk, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a leveskockákat, sót és teljesen puhára főzzük.
A megfőtt levest pürésítjük és még öntünk hozzá vizet, végül a joghurttal behabarjuk.
A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor pirított dióval, ízlés szerint almaecettel ízesítve kínáljuk!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »