Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sült céklaleves pirított dióval recept

Sült céklaleves pirított dióval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 80 dkg cékla
    • 3 ek olívaolaj
    • 2 közepes fej vöröshagyma
    • ízlés szerint bors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • ízlés szerint rozmaring
    • 2 leveskocka
    • 1,5 dl görög natúr joghurt
    • 1,5 ek almaecet

    Tetejére:

    • 1 marék vágott, pirított dió

    Elkészítése:

    A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. A fűszereket rászórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.

    A megtisztított és felaprított hagymákat olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a megsült céklát hozzáadjuk, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a leveskockákat, sót és teljesen puhára főzzük.

    A megfőtt levest pürésítjük és még öntünk hozzá vizet, végül a joghurttal behabarjuk.

    A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor pirított dióval, ízlés szerint almaecettel ízesítve kínáljuk!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá