Sült céklaleves pirított dióval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 80 dkg cékla
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint rozmaring
  • 2 leveskocka
  • 1,5 dl görög natúr joghurt
  • 1,5 ek almaecet

Tetejére:

  • 1 marék vágott, pirított dió

Elkészítése:

A céklát megtisztítjuk, kockákra vágjuk és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakjuk. A fűszereket rászórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és előmelegített sütőben megsütjük.

A megtisztított és felaprított hagymákat olívaolajon üvegesre pároljuk, majd a megsült céklát hozzáadjuk, átkeverjük, majd felöntjük annyi vízel, hogy éppen ellepje, beledobjuk a leveskockákat, sót és teljesen puhára főzzük.

A megfőtt levest pürésítjük és még öntünk hozzá vizet, végül a joghurttal behabarjuk.

A diót száraz serpenyőben megpirítjuk. Tálaláskor pirított dióval, ízlés szerint almaecettel ízesítve kínáljuk!