Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sajtos-baconos brindzás sült alma pirított mogyoróval recept

Sajtos-baconos brindzás sült alma pirított mogyoróval
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 3 nagyobb alma
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 125 g bryndza
    • 3-4 szelet bacon (csíkozva, kockázva)
    • 1 kk aprított vöröshagyma

    Elkészítése:

    Az almákat megmossuk, felezzük. A magházát karalábévájóval eltávolítjuk. A belsejét szintén kivájjuk, de nem kell teljesen.

    A bryndzát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az kivájt almákat (aprítva, darabolva). Belekeverjük a hagymát és a bacon szalonnát is, végül a reszelt sajtot. Ezt a tölteléket halmozzuk vissza a kivájt almák belsejébe.

    Előmelegített sütőben sütjük (180 C fokon) addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Közben mogyorót pirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg az almákat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá