Sajtos-baconos brindzás sült alma pirított mogyoróval

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Sajtos-baconos brindzás sült alma pirított mogyoróval

Hozzávalók:

  • 3 nagyobb alma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 125 g bryndza
  • 3-4 szelet bacon (csíkozva, kockázva)
  • 1 kk aprított vöröshagyma

Elkészítése:

Az almákat megmossuk, felezzük. A magházát karalábévájóval eltávolítjuk. A belsejét szintén kivájjuk, de nem kell teljesen.

A bryndzát villával szétnyomkodjuk. Hozzáadjuk az kivájt almákat (aprítva, darabolva). Belekeverjük a hagymát és a bacon szalonnát is, végül a reszelt sajtot. Ezt a tölteléket halmozzuk vissza a kivájt almák belsejébe.

Előmelegített sütőben sütjük (180 C fokon) addig, amíg a sajt aranybarna nem lesz. Közben mogyorót pirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg az almákat.