Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgakrémleves baconchipssel recept

Spárgakrémleves baconchipssel
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg zöld spárga
    • 1 közepes burgonya
    • 1 közepes vöröshagyma
    • 2 dl tejföl
    • 4-5 dkg vaj
    • 2 db húsleveskocka
    • ízlés szerint szerecsendió
    • ízlés szerint őrölt bors
    • ízlés szerint lestyán
    • ízlés szerint só

    Tálaláshoz

    • 8 szelet bacon

    Elkészítése:

    A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.

    Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.

    A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.

    A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.

    Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.

    Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.

    A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá