Spárgakrémleves baconchipssel

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöld spárga
  • 1 közepes burgonya
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 dl tejföl
  • 4-5 dkg vaj
  • 2 db húsleveskocka
  • ízlés szerint szerecsendió
  • ízlés szerint őrölt bors
  • ízlés szerint lestyán
  • ízlés szerint só

Tálaláshoz

  • 8 szelet bacon

Elkészítése:

A spárgát alaposan megmossuk, spárgakéssel megtisztítjuk, alsó-fás részét letörjük.

Lobogó sós vízbe beledobjuk, kb 3 percre, majd szűrőkanállal jeges vízbe szedjük. Amint kihűlt apró darabokra vágjuk.

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk.

A megtisztított, felaprított vöröshagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a burgonyát illetve a spárgát, sót majd tovább pároljuk. Végül annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük az egészet.

Amikor a hozzávalók megpuhultak, botmixerrel krémesre turmixoljuk. Levesszűrőn átszűrjük, vízzel felengedjük és fűszerezzük.

Közben a tejfölt kikeverjük és a levesből merünk hozzá, majd az egészet a levesbe csorgatjuk és összeforraljuk.

A bacont serpenyőben lepirítjuk. Tálaláskor a levest vele kínáljuk.