Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Spárgakrémleves recept

Spárgakrémleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag fehér spárga
    • 1 csomag zöld spárga
    • 1 liter víz
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 dl tejszín
    • kevés olaj
    • só és bors

    Elkészítése:

    A fehér spárga kemény, fás részeit levágjuk. A fejeket félretesszük, az majd a levesbe kell.

    A levágott szárrészt meghámozzuk. A fás szárat és a héjat felöntjük a vízzel és megfőzzük. Ha megfőtt, akkor leszűrjük és a levet félretesszük, ez lesz a leves alapleve.

    A hagymát meghámozzuk, feldaraboljuk, majd a felforrósított olajon megdinszteljük. A hagymára rátesszük a spárga fejeket és a megtiszított szárat, felöntjük az alaplével és puhára főzzük. Ha megfőtt, akkor tumixszal vagy botmixerrel pürésítsd és szűrd át, majd ízesítsd sóval és borssal és keverd el a tejszínnel, majd melegítsd össze.

    A zöld spárgák végeit letörjük és kidobjuk. A zsenge részeit félretesszük. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, majd megfuttatjuk rajta a zöld spárga zsenge részeit és levesbetétként tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá