Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés raguleves zöldborsóval recept

Sertés raguleves zöldborsóval
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg sertéscomb vagy lapocka
    • 1 nagyobb fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 4-5 ek étolaj
    • 400 g fagyasztott zsenge zöldborsó
    • 450 g fagyasztott leveszöldség, de lehet friss is
    • 8-10 dkg száraz apró tészta (csipetke)
    • 1 ek aprított petrezselyemzöld
    • csipet só
    • 1 ek ételízesítő
    • csipet őrölt bors

    Elkészítése:

    A sertéshúst körömnyi kockákra vágjuk és félretesszük.

    Az apróra vágott vöröshagymát az olajjal egy edénybe tesszük és alacsony lángon üvegesre fonnyasztjuk.

    Miután kész a hagymaalap, hozzáadjuk a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát és a húst, picit megsózzuk, majd további 10-12 percig együtt pároljuk, amíg a húskockák szépen egyenletesen ki nem fehéredtek.

    Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, megszórjuk őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb 2-2,5 liter) és időnként megkeverve visszatesszük a lángra a levest.

    Miután felforrt, levesszük takaréklángra és lefedve főzzük 1 órán át.

    Kóstolás után ha nem elég sós, akkor segíthetünk rajta, majd a mirelit zöldborsót is hozzáadjuk és miután ismét felforrt, 10 perc után beletesszük a száraztésztát is és további 6-7 perc alatt a ragulevest készre főzzük.

    Ízlés szerint hozzá lehet adni egy tk kristálycukrot, hogy kihozza a zöldborsó tavaszi ízét, de ez ízlés dolga, én egy kis kávéskanálnyit belefőztem, így szeretjük.

    Tálaláskor ha van otthon pár szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld, azzal megszórva kínálhatjuk.

    Jó étvágyat kívánok!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá