Sertés raguleves zöldborsóval

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 35 dkg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek étolaj
  • 400 g fagyasztott zsenge zöldborsó
  • 450 g fagyasztott leveszöldség, de lehet friss is
  • 8-10 dkg száraz apró tészta (csipetke)
  • 1 ek aprított petrezselyemzöld
  • csipet só
  • 1 ek ételízesítő
  • csipet őrölt bors

Elkészítése:

A sertéshúst körömnyi kockákra vágjuk és félretesszük.

Az apróra vágott vöröshagymát az olajjal egy edénybe tesszük és alacsony lángon üvegesre fonnyasztjuk.

Miután kész a hagymaalap, hozzáadjuk a zúzott (vagy apróra vágott) fokhagymát és a húst, picit megsózzuk, majd további 10-12 percig együtt pároljuk, amíg a húskockák szépen egyenletesen ki nem fehéredtek.

Ezután beletesszük a mirelit zöldségeket, az ételízesítőt, a petrezselyemzöldet, megszórjuk őrölt borssal és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje (kb 2-2,5 liter) és időnként megkeverve visszatesszük a lángra a levest.

Miután felforrt, levesszük takaréklángra és lefedve főzzük 1 órán át.

Kóstolás után ha nem elég sós, akkor segíthetünk rajta, majd a mirelit zöldborsót is hozzáadjuk és miután ismét felforrt, 10 perc után beletesszük a száraztésztát is és további 6-7 perc alatt a ragulevest készre főzzük.

Ízlés szerint hozzá lehet adni egy tk kristálycukrot, hogy kihozza a zöldborsó tavaszi ízét, de ez ízlés dolga, én egy kis kávéskanálnyit belefőztem, így szeretjük.

Tálaláskor ha van otthon pár szál friss, apróra vágott petrezselyemzöld, azzal megszórva kínálhatjuk.

Jó étvágyat kívánok!