Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sertés gulyásleves recept

Sertés gulyásleves
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg kockázott sertéscomb
    • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
    • kevés zsiradék
    • 1 evőkanál pirospaprika
    • őrölt bors, só, vegeta, fokhagymapor
    • 1teáskanál őrölt kömény
    • 2 db babérlevél
    • 2 feldarabolt sárgarépa
    • 1 kicsi zeller kockázva
    • 2 db fehérrépa felaprítva
    • kb 70-80dkg burgonya felkockázva
    • 1 csokor zellerzöld

    Levesbetéthez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 3 evőkanál finomliszt

    Elkészítése:

    Egy nagy fazékban felmelegítek kevés zsiradékot, beleteszem a kockázott hagymát, megsózom és borsozom, majd üvegesre pirítom.

    Ezután beleteszem a kockázott húst és fehéredésig pirítom, majd ráteszem a pirospaprikát, gyorsan összekeverem, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Ízlés szerint fűszerezem fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával és vegetával, majd lefedem és kis lángon kb 40 percig főzöm.

    Amíg fő a hús, addig meghámozom és összevágom a zöldségeket, majd a leveshez adom a babérlevéllel, köménnyel együtt. Annyi vízzel pótolom, hogy a zöldségeket jól ellepje és még felette legalább 2 ujjnyira legyen a víz.

    Lassú tűzön az egészet puhára főzzük. Közben kóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

    A tojásból, sóból és a lisztből nokedlitésztát keverünk, amit beleszaggatunk a levesbe. Készre főzzük.

    Jó étvágyat hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá