Sertés gulyásleves recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg kockázott sertéscomb
- 1 fej kockára vágott vöröshagyma
- kevés zsiradék
- 1 evőkanál pirospaprika
- őrölt bors, só, vegeta, fokhagymapor
- 1teáskanál őrölt kömény
- 2 db babérlevél
- 2 feldarabolt sárgarépa
- 1 kicsi zeller kockázva
- 2 db fehérrépa felaprítva
- kb 70-80dkg burgonya felkockázva
- 1 csokor zellerzöld
Levesbetéthez:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- csipet só
- 3 evőkanál finomliszt
Elkészítése:
Egy nagy fazékban felmelegítek kevés zsiradékot, beleteszem a kockázott hagymát, megsózom és borsozom, majd üvegesre pirítom.
Ezután beleteszem a kockázott húst és fehéredésig pirítom, majd ráteszem a pirospaprikát, gyorsan összekeverem, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Ízlés szerint fűszerezem fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával és vegetával, majd lefedem és kis lángon kb 40 percig főzöm.
Amíg fő a hús, addig meghámozom és összevágom a zöldségeket, majd a leveshez adom a babérlevéllel, köménnyel együtt. Annyi vízzel pótolom, hogy a zöldségeket jól ellepje és még felette legalább 2 ujjnyira legyen a víz.
Lassú tűzön az egészet puhára főzzük. Közben kóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.
A tojásból, sóból és a lisztből nokedlitésztát keverünk, amit beleszaggatunk a levesbe. Készre főzzük.
Jó étvágyat hozzá!