Hozzávalók:
Levesbetéthez:
Elkészítése:
Egy nagy fazékban felmelegítek kevés zsiradékot, beleteszem a kockázott hagymát, megsózom és borsozom, majd üvegesre pirítom.
Ezután beleteszem a kockázott húst és fehéredésig pirítom, majd ráteszem a pirospaprikát, gyorsan összekeverem, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Ízlés szerint fűszerezem fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával és vegetával, majd lefedem és kis lángon kb 40 percig főzöm.
Amíg fő a hús, addig meghámozom és összevágom a zöldségeket, majd a leveshez adom a babérlevéllel, köménnyel együtt. Annyi vízzel pótolom, hogy a zöldségeket jól ellepje és még felette legalább 2 ujjnyira legyen a víz.
Lassú tűzön az egészet puhára főzzük. Közben kóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.
A tojásból, sóból és a lisztből nokedlitésztát keverünk, amit beleszaggatunk a levesbe. Készre főzzük.
Jó étvágyat hozzá!