Sertés gulyásleves

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 50 dkg kockázott sertéscomb
  • 1 fej kockára vágott vöröshagyma
  • kevés zsiradék
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • őrölt bors, só, vegeta, fokhagymapor
  • 1teáskanál őrölt kömény
  • 2 db babérlevél
  • 2 feldarabolt sárgarépa
  • 1 kicsi zeller kockázva
  • 2 db fehérrépa felaprítva
  • kb 70-80dkg burgonya felkockázva
  • 1 csokor zellerzöld

Levesbetéthez:

  • 1 tojás
  • csipet só
  • 3 evőkanál finomliszt

Elkészítése:

Egy nagy fazékban felmelegítek kevés zsiradékot, beleteszem a kockázott hagymát, megsózom és borsozom, majd üvegesre pirítom.

Ezután beleteszem a kockázott húst és fehéredésig pirítom, majd ráteszem a pirospaprikát, gyorsan összekeverem, majd annyi vizet öntök rá, hogy 1 ujjnyira ellepje. Ízlés szerint fűszerezem fokhagymaporral vagy aprított fokhagymával és vegetával, majd lefedem és kis lángon kb 40 percig főzöm.

Amíg fő a hús, addig meghámozom és összevágom a zöldségeket, majd a leveshez adom a babérlevéllel, köménnyel együtt. Annyi vízzel pótolom, hogy a zöldségeket jól ellepje és még felette legalább 2 ujjnyira legyen a víz.

Lassú tűzön az egészet puhára főzzük. Közben kóstoljuk és ha szükséges, akkor utánízesítjük még.

A tojásból, sóból és a lisztből nokedlitésztát keverünk, amit beleszaggatunk a levesbe. Készre főzzük.

Jó étvágyat hozzá!